Kinderslaapcoach

word je niet vanzelf…

Als kind droom je er niet van om kinderslaapcoach te worden. Je groeit uit tot een volwassene die een richting moet zoeken en ook dan komt het niet in je op om kinderslaapcoach te worden. Het is geen beroep dat in je gedachten springt als je moet gaan bedenken wat je ‘later’ wilt worden. Niet omdat het niet leuk is, integendeel, maar gewoon omdat het niet voor de hand ligt. 

Hoe werd ik dan tóch kinderslaapcoach?

Door mijn eigen situatie, waar ik als jonge moeder in terecht kwam, ben ik eigenlijk steeds dichter naar de rol van kinderslaapcoach toegerold. Ik geloofde echt dat geen enkel kind slechter sliep dan ons zoontje. Uiteindelijk zag ik geen licht meer aan het einde van de ‘slaaptunnel’. Met regelmaat vroeg ik mezelf af of het ooit nog beter zou worden. Ik voelde me compleet hulpeloos. We waren uitgeput en hadden echt hulp nodig met het slapen en de onrust van onze zoon. 

We vonden medische hulp voor de onrust van ons zoontje, maar we kregen geen hulp voor het slapen die paste bij onze normen, waarden en ons gevoel. 

Ik ben mijzelf gaan verdiepen en gaan ondervinden wat wél werkte. Dit ging niet vanzelf, maar met vallen en opstaan. Uiteindelijk kregen we er een rustige slaapkop voor terug. 

Mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg. Ik ben 13 jaar actief als (GGZ, AGZ en pedagogiek) verpleegkundige en heb gezien volwassenen en kinderen allemaal te verduren kunnen krijgen, zowel mentaal als fysiek. Ik wilde iets gaan doen waarmee ik meer mensen kan helpen en waarbij ik mijn persoonlijke ervaring en professionele/medische kennis kan bundelen. Daar ligt mijn hart. Vanuit dit idee besloot ik de opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen. Zo werd ik uiteindelijk kinderslaapcoach, ofwel gecertificeerd Gentle Sleep Coach®.

Het feit dat ik medisch geschoold ben zorgt ervoor dat er een meerwaarde aan het coachen gegeven wordt. Door deze scholing herken ik de ‘rode vlaggen’, die zorgen voor slaapproblemen, snel. Tijdens het coachen kijk ik vooral door de ‘bril’ van de kinderslaapcoach, maar ik wissel wel eens van bril en merk het dan op als er meer dingen spelen. Daarnaast leveren mijn medische en psychiatrische kennis een grote bijdrage aan het ondersteunen van ouders in een zware tijd. Door mijn werk met moeders, die na de bevalling veel last hadden van sombere en angstige gevoelens, weer ik hier ook goed op in te spelen. Uiteraard kunnen ook vaders last krijgen van geestelijke en lichamelijke klachten door het slaaptekort. Hier richt ik zeker ook mijn ervaring, kennis en aandacht op.

Wat doe ik als gecertificeerd
Gentle Sleep Coach®?

Ik wil jou laten ervaren dat slapen en veel tranen niet samen hoeven te gaan. Ik pas een zachte, bewezen methode toe, waarbij ik er als kinderslaapcoach altijd voor zorg dat jullie normen en waarden kunnen blijven bestaan. De volgende kenmerken vatten eigenlijk goed samen wat ik jou kan bieden:

 • Gecertificeerd Gentle Sleep Coach®  
 • Geen wachttijden
 • Slagingspercentage van 95%
 • Behoud van jullie normen en waarden
 • Zachte aanpak voor ouder(s) en kind
 • Coaching al vanaf € 230,-

Wanneer

heb jij een kinderslaapcoach nodig?

Kan een kinderslaapcoach jullie, als gezin, helpen? Ik begrijp heel goed dat je hierover twijfelt. Daarom zou ik je willen vragen om de volgende vragen eens te beantwoorden:

 • Is ieder gezinslid uitgerust?
 • Begrijp jij waarom het slapen van je kind soms zo moeilijk gaat?
 • Weet jij precies wat je moet doen om hier meer grip op te krijgen?
 • Zit je lekker in je vel en heb je veel energie?
 • Heb jij eindeloos geduld omdat jij en je kindje zo lekker geslapen hebben?


Kun jij deze vragen allemaal met ‘ja’ beantwoorden? Dan heb jij geen kinderslaapcoach nodig. Heerlijk! Is dit juist niet het geval en heb je de vragen met ‘nee’ moeten beantwoorden? Dan sta ik als gecertificeerd kinderslaapcoach voor je klaar. Ik kan je helpen!​

Call Now Button