Raymond & Nikita

Ouders van zoon Sjoerd (3 jaar)
- Almere

5/5

Onze zoon Sjoerd wilde in de avond niet slapen en maakte er vaak in de nacht een potje van hij werd regelmatig wakker en wilde dan niet meer in zijn eigen bed slapen. Met als resultaat dat als we zelf nog een beetje wilde slapen wij ons genoodzaakt voelde Sjoerd bij ons in bed te nemen. Sjoerd sliep dan goed, maar wij lagen met regelmaat met voeten in ons rug op een randje in bed.

Dit moest gewoon anders. Niet alleen voor ons zelf wat uiteraard wel heel belangrijk is maar vooral ook voor Sjoerd. 

De coaching heeft ons bewust gemaakt van ons ‘lakse gedrag’, maar wat wij bestempelde als een kind wat niet wil slapen. Door de coaching werden wij weer wakker geschut en door de goede en snel zichtbare resultaten voor Sjoerd én ons zelf werd het slaapritme al snel heel gewoon en vooral als zeer prettig ervaren.

Vera gaf ons het vertrouwen als wij op het goede spoor zaten. Doel gerichte oplossingen met goede resultaten, ze heeft snel een bepaalde rust in het gezin terug gebracht wat onbetaalbaar is.

De samenwerking hebben wij als zeer prettig ervaren. Dit omdat we ons begrepen voelde. Vera bracht ons resultaat gerichte oplossingen die goed bij onze visie op opvoeding aansloot. 

Het was een intensief (dagelijks) traject, iedere dag werd er contact gelegd en werd de voorgaande dag doorgenomen. De coaching was heel opbouwend en niet veroordelend, dit heeft er in geresulteerd dat we inmiddels al 4 maanden verder zijn en nog steeds allemaal heerlijk in ons eigen bed slapen.

Wij hebben inmiddels Vera als bij andere ouders aanbevolen. Wij hebben zo ontzettend veel profijt gehad van het coachingstraject! Ontzettend bedankt voor jouw fantastische oprecht en eerlijke coaching! 

Ralph & Mathilde

Zoon Tygo (2,5 jaar)
- Wijk bij Duurstede

5/5

Tygo werd 6 a 8 keer per nacht wakker en we moesten naar hem toe zodat hij verder kon slapen. We wilde graag dat Tygo door ging slapen zodat zowel hij, als wij een goede nachtrust zouden hebben.

Het resultaat van de coaching is dat Tygo nu veel nachten doorslaapt en wanneer hij wel wakker wordt, kan hij zelfstandig weer in slaap vallen en heeft hij daar ons niet meer voor nodig.

Het dagelijkse contact met jou om de situatie bij te sturen en de steun die we kregen bij de lastige nachten vonden wij erg fijn. Wij hebben jou ervaren als prettig in de samenwerking en laagdrempelig contact mee te leggen, je begrijpt de kinderen en weet wat ze nodig hebben. Dit kan je op een prettige manier uitleggen en overbrengen op ons. Op onze vragen wist je de antwoorden en kon je ons verder helpen

We zijn heel tevreden met het resultaat!

Erik & Elise

Zoon Jelle (3 maanden)
- Den Haag

5/5

Onze zoon sliep heel onrustig en iedere avond huilde hij veel. Ondanks dat wij advies van het consultatiebureau kregen wilde we toch iemand met meer expertise rondom slaap.

We hadden een uitgebreid telefonisch consult wat ons handvatten gaf hoe nu verder. We leerde wat wij van Jelle kunnen verwachten en kwamen erachter dat onze zorgen niet helemaal gegrond waren. We hebben nu een helder beeld welke ontwikkeling Jelle doormaakt rondom slaap en dat geeft rust.

Mocht het zo zijn dat Jelle over een paar maanden/weken weer problemen krijgt met het slapen, zullen wij zeker terugkeren naar Vera!

Bedankt!

Veerle

Dochter Nina (8 maanden)
- Rotterdam

5/5

Slaaptekort en een eigen bedrijf.

Ik had deze stap veel eerder moeten zetten. Al maanden sliep ik amper en ook Nina werd daar geen gezellige baby van,

Toen ik merkte dat het slaaptekort mij steeds meer opbrak besloot ik dat er verandering moest komen. Ik ben een alleenstaande moeder dus alles komt op mijn schouders neer. Met alle liefde zorg ik voor Nina maar ook mijn lontje werd steeds korter met nachten waarin ik hooguit 3, soms 4 uur sliep.

Het was een pittig traject maar op nacht 4 begon ik verbetering te zien. het doorzetten was soms lastig door mijn vermoeidheid maar Nina ging iedere nacht beter slapen!

Het feit dat Vera verpleegkundige is vond ik een meerwaarde. Door al het Googlen naar slaapproblemen dacht ik dat het misschien medisch was dat Nina zo slecht sliep. Gelukkig kon Vera mij hier in gerust stellen. En, wat bleek… Nina haar slechte slapen kwam eerder door mijn inconsequente houding dan dat er iets lichamelijks was.

Ik wens iedereen goede nachten toe, het is onbetaalbaar.

Gaudí & Berno

Dochter Mila (4 maanden)
- Amsterdam

5/5

We waren al weken met het slapen bezig, maar niks bleek echt te werken. We besloten Vera om hulp te vragen, zodat er mee kon worden gekeken en meegedacht door een professional.

Nu na het traject, hebben wij meer inzicht in het slaapgedrag van Mila, meer achtergrond informatie over slapen en meer acceptatie. Daarnaast kregen we tips en tricks om Mila rustiger te laten worden voor het slapen.

Het samenwerken met jou was heel prettig, je bent erg betrokken en geeft veel goede informatie over slapen en het gedrag van Mila. Het voelde vertrouwd; de betrokkenheid, je flexibiliteit, het echt meedenken en het verstrekken van veel goede informatie was heel fijn. Ik zou je zeker willen aanbevelen bij anderen door je professionaliteit en betrokkenheid, dat is zeer fijn om mee samen te werken

Hopelijk kan je nog veel meer ouders helpen met slaapcoaching en groeit je bedrijf nog verder!

Anoniem

Thomas (9 maanden)
-

5/5

Onze zoon was erg onrustig in de nacht, veel moeite met inslapen, geen ritme overdag.

De resultaten die we bereikt hebben is dat hij nu zowel overdag als ’s nachts het slapen veel beter gaat. ’s Nachts slaapt Thomas nu door en de onrust is veel minder geworden.

Het gebruik van het logboek gaf ons inzicht in vele aspecten, de praktische adviezen en het telefonisch contact vonden wij erg waardevol. Daarnaast was het uitgebreide consult via beeldellen ook een erg fijne aanvulling op het schriftelijke contact omdat er wat meer interactie en nuancering mogelijk is.

Het werken met jou vonden we prettig. Je bent betrokken en deskundig. Je oordeelt niet over ons als ouders en onze aanpak.

 

We zouden jouw coaching zeker aanraden aan andere ouders!

Angela

Zoon (8 maanden)
-

4/5

Vanaf dat onze zoon 4 maanden oud was ging het slapen
achteruit. Hij werd steeds vaker wakker gedurende de nacht en viel dan ook steeds moeilijker weer in slaap. Ook de dutjes overdag waren kort, hier werden wij erg onzeker van.

Vera heeft ons geleerd hoe hiermee om te gaan zodat we hem nu optimaal kunnen helpen met het slapen. Concreet heeft dit ervoor gezorgd dat hij overdag langere dutjes doet, hij zelfstand in slaap vale en veelal de hele nacht doorslaapt. Bij mindere nachten heeft Vera ons ook handvatten gegeven hoe hiermee om te gaan.

Het was een pittig traject en er wordt veel van je gevraagd maar het waren de telefoongesprekken die ons het meeste hebben geholpen. Er kwam uiteindelijk een aanpak die voor ons gevoel uniek en volledig afgestemd was op onze zoon.

Vera was helder, duidelijk, consequent en positief ingesteld. Ze had een duidelijke focus op onze zoon, maar nam ook alle andere factoren die meespelen in een gezin mee in de overwegingen. Zo hebben wij een moment gehad waarbij we tegen onze eigen grenzen aanliepen. Vera nam hier kennis van, stelde zich flexibel op en bleef positief. Hierdoor kregen wij iets meer lucht, maar onze doelen met betrekking tot het slapen van onze zoon zijn toch gewoon behaald. 

Ik wil je aan iedereen aanraden, alles is mooier fijner en makkelijker als je goed slaapt. Vera heeft voor ons gezorgd dat onze zoon – en daarmee ons hele gezin – beter en meer slaapt.

Ik ben inmiddels overtuigd dat de methodiek die Vera gebruikt, veel meer kinderen – en ouders – kan helpen. Je moet er alleen maar net vanaf weten. We zijn blij met het traject en het uiteindelijke resultaat, bedankt voor alles!

Ben&Cath

Ben-James (9 maanden)
- Amsterdam

5/5

Tot 7 maanden ging het slapen heel erg goed. Maar door ontwikkelingen en fases veranderde het drastisch en waren we bang dat er een negatief slaappatroon ontwikkeld zou worden en wij wisten niet zo goed hoe we daar het beste mee om konden gaan. Ons zoontje werd ineens heel vroeg wakker en ‘s nachts ook meerdere keren. Heel veel gedoe tijdens middagslaapjes en ritme elke dag anders. Ontwikkelingen waren omrollen in slaap, sprong, 4 boventanden tegelijk door en koorts, verdeeld over 2 maanden.

Welk aspect van het coachen vond je het meest waardevol?  

Vera! Jijzelf dus. Je werkt met passie en doet dit echt vanuit je hart, dit is aan alles te merken. Je tips, adviezen en ook duidelijkheid heeft gemaakt als wij met veel plezier en geduld aan het traject hebben gewerkt, Mocht er op slaapgebied ooit weer een probleem zijn, zouden wij direct weer naar jou toe gaan, Het samenwerken met jou hebben wij als heel prettig ervaren. Je bent geduldig maar ook duidelijk. Legt alle informatie duidelijk en begrijpelijk uit en tevens heb je alle antwoorden op de vragen.

Wij zouden jou zeker bij anderen aanraden. Door hoe jij het als persoon doet – en het klinkt raar – maar je krijgt volledig waar voor je geld. Als vind ik dat als het om je kind gaat, geld geen kwestie is.

Dank je wel nog een keer. Ik hoop je dan ook aan meerdere klanten te kunnen helpen want wij vinden dat iedereen “een Vera” kan gebruiken op slaapcoaching gebied!


Anoniem

Dochter (14 maanden)
-

5/5

Toen onze dochter 14 maanden oud was, hadden wij nog amper een nacht doorgeslapen en daarnaast leek het alsof het slaapgedrag van onze dochter steeds gekkere vormen aan ging nemen. Het maakte ons radeloos. We hadden alles geprobeerd en wisten niet meer hoe we haar wel konden laten slapen. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar hulp en zijn we bij Vera (de Slaapschool) uitgekomen.

Na een heel fijne telefonische kennismaking zijn we er voor gegaan. Vera heeft ons goed voorbereid op wat ging komen. Stelde ons gerust en gaf ons vertrouwen om dit traject in te gaan. Op naar meer slaap voor ons alle drie én betere nachten! Het was spannend om onze inmiddels vaste patronen te doorbreken, maar na anderhalve week zagen we al zo veel resultaat! Dit werkte! Onze dochter leerde zelf in slaap vallen met ons in haar nabijheid. Elke dag hadden we contact met Vera en konden we onze vragen stellen en kregen we feedback van haar. Het contact met Vera was heel prettig en opbouwend. Na drie weken zat de slaapcoaching er op. Onze dochter sliep al zo veel beter en had zelfs al laten zien dat ze door kon slapen! We wisten niet wat ons overkwam toen dat gebeurde. Zo fijn!Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en is het bijna meer regel dan uitzondering dat ze doorslaapt. We zijn ontzettend trots op haar, maar ook op onszelf. Wij hebben als ouders geleerd hoe we consequent met het slaapgedrag van onze dochter om moeten gaan. Ook al gaat het soms even minder, we voelen ons zelfverzekerd genoeg om het aan te gaan. En zien keer op keer; dit werkt!

We raden de hulp van Vera aan alle ouders aan die worstelen met de avonden en nachten doordat hun kind niet wil of kan slapen. Je nachtrust is zo ontzettend belangrijk, voor het hele gezin! We hadden gewild dat we dit veel eerder hadden gedaan!

Emma & Marne

Dochter (21 maanden)
- Rotterdam

5/5

Nooit gedacht en eigenlijk ook niet meer verwacht, onze dochter slaapt!

Na zoveel maanden nauwelijks slaap moest er iets gebeuren en snel ook. Wij trokken het letterlijk niet meer en ook onze relatie kwam onder spanning te staan door het (ondertussen) chronische slaaptekort.

We konden snel starten met Vera en ondanks de pittige start, maakte onze dochter wel snel stappen richting meer slaap. 

Zoals ieder proces ging dit met ups en downs, maar de ups kwamen meer en werden langer. We zijn Vera hier zo ontzettend dankbaar voor.

Wij hebben lang getwijfeld om een slaapcoach in de hand te nemen, we twijfelde heel erg, “wat kan een slaapcoach nou voor ons doen, we hebben toch alles al geprobeerd?!” Vera kwam met een plan wat wij nooit uit een boek hadden kunnen halen, laat staan zelf kunnen bedenken. Wij zijn echt een en al lof.

Vera, nogmaals bedankt! En aan alle andere ouders; twijfel alsjeblieft niet en ga ervoor! Het resultaat is onbetaalbaar.

Raquel & Bob

Stevie (11 maanden)
- Waddixveen

5/5

Onze Dochter Stevie sliep overdag hele korte slaapjes van max 20Min en wilde ‘s avonds niet naar bed, en we waren hier dan ongeveer van 19:00 tot 22:00 mee bezig.

Nu slaapt ze overdag heel goed en in de avond hebben we geen strijd meer met naar bed brengen.

Het was heel prettig dat we al heel snel in de goede richting zaten met de veranderingen in Stevie haar slaappatroon en dit geeft je nog meer kracht om vol te houden al gaat het weer een keertje minder.

Wij hebben de samenwerking heel erg prettig ervaren. Je bent een hele toegankelijke persoonlijkheid, en hebben het hele traject het gevoel gehad dat we welk moment ook altijd konden bellen, appen of wat dan ook en dit vonden wij heel veel extra rust geven.

Wij zouden je zeker bij andere aanbevelen. Wij gaf ons een heel fijn gevoel dat je niet alleen door het oog van een slaapcoach kijkt, maar ook door het oog van een verpleegkundige. Wij hebben zoveel geleerd in de weken van het traject die je daarna ook nog goed kan toepassen.

Ik denk dat heel veel ouders je hulp goed kunnen gebruiken.

Alina & Dennis

Zoontje (1 jaar)
-

5/5

We zijn erg blij met de hulp van Vera bij de slaapproblemen van ons 1-jarig zoontje. Het in en doorslapen was voor hem erg moeilijk.

Voor de coaching stond onze hele dag en nacht in het teken van het slapen van onze zoon. Vera heeft alle tijd voor ons genomen om een goed beeld te krijgen van de situatie, er was een fijne klik en we voelden ons gehoord en begrepen. 

Bijna alle doelstelling die we gesteld hebben zijn gehaald en we zijn zeer tevreden over het resultaat en de samenwerking. Aan de laatste doelstelling werken we nu zelf verder, dit heeft wat meer tijd nodig en met de handvatten die we hiervoor hebben gekregen is het een kwestie van tijd. 

Er komt eindelijk meer rust, slaap en ontspanning in ons gezin. Voor eenieder die meer ontspanning en slaap wenst in zijn gezin zou ik willen zeggen, klop aan bij Vera!

Anoniem

Zoontje (2 jaar)
- Rijnsburg

5/5

Onze oudste zoon van twee jaar werd meerdere malen in de nacht wakker waarna hij niet meer verder wilde slapen. Dit resulteerde in het feit dat ik of mijn man naast hem op de grond ging liggen omdat hij dan stil werd. Ook konden we zo zelf verder slapen maar dit brak echt op gezien we vaak stijf en koud weer wakker werden. Naast het feit dat hij meerdere malen in de nacht wakker werd, was het ook elke ochtend tussen 04:00 en 05:00 feest en ging hij hierna niet meer slapen. Zo waren zowel de nachten als de dagen erg lang voor ons.

Dankzij de coaching van Vera hebben we binnen drie weken voor elkaar dat Jonathan ‘s nachts niet meer wakker wordt en ook schuift zijn wakker worden qua tijdstip steeds meer op. Zo is hij nu al een aantal keer om 06:30 wakker geworden, wat voor ons al een enorm verschil is.

Het was waardevol doordat je een logboek bij houdt en zo ook zelf je eigen patronen gaat inzien, was voor ons heel waardevol. Ook de hands on feedback vonden wij waardevol, gezien het allemaal zaken zijn waar je direct mee aan de slag kan.

Het samenwerken hebben wij als erg fijn ervaren. Je bent iemand die eerlijk is en wij vonden het erg fijn dat je je makkelijk kon aanpassen aan ons drukke leven.

Wij zouden jouw dienst zeker aanraden bij anderen! Simpelweg omdat we binnen 3 weken al zoveel verschil merken. En op jouw vraag met hoeveel sterren beoordelen wij jouw dienst; toch wel 5 sterren, gezien we zoveel verschil merken.

Dank voor alles!

Gijs & Miriam

Zoontje Floris (8 maanden)
- Schiedam

5/5

Onze zoon Floris heeft al vanaf zijn geboorte last van hevige reflux. Hierdoor is lange tijd het slapen een probleem geweest. Hij had zo’n last van zijn reflux dat enkel rechtop in slaap vallen lukte. Met andere woorden, wij liepen uren met hem op de arm rond om hem in slaap te krijgen. Eenmaal in slaap betekende vaak wel een nacht doorslapen.
Toen Floris 4 maanden oud was kwamen er naast de reflux ook darmproblemen bij. Hierdoor werd het slapen steeds slechter tot we op een punt kwamen dat hij bijna niet meer sliep. Overdag deed hij hazenslaapjes van hooguit 30 minuten en ’s nachts werd hij elke 30 tot 60 minuten gillend en krijsend wakker. Met als gevolg een oververmoeide, huilende baby. Met hulp van de kinderarts kregen we de reflux onder controle, maar het slapen bleef een probleem.

Vanaf het begin van het traject met Vera, hebben we duidelijk met elkaar besproken dat gezien de medische kant van Floris het waarschijnlijk niet zou lukken alle doelen te halen en hebben we realistische doelen gesteld. Dat vonden wij niet erg, verbetering zou al heel fijn zijn. We hebben een goed gesprek gehad met Vera en kregen een duidelijk plan. De begeleiding tijdens het uitvoeren van het plan was duidelijk en goed. Wij hebben nu een vaste structuur in de dag en Floris heeft geleerd zelf in slaap te vallen, dat heeft het grootste verschil gemaakt. Nu hoeven we niet bij ieder huiltje naar hem toe maar lost hij het vaak zelf op. Dit geeft niet alleen ons maar ook Floris veel rust.

Wat niemand had gedacht is gebeurd; aan het einde van ons coachingstraject hebben wij een baby die vrijwel elke nacht doorslaapt en overdag langere dutjes doet. We hebben echt een ander kind in huis! Floris is nu vrolijk en blij en hij heeft weer energie om te ontwikkelen. 

Wij zijn heel blij dat we dit traject met Vera zijn ingegaan en we zouden dit iedereen met een kind met slaapproblemen aanraden.

Wikke

Zoontje Jort (1,5 jaar)
- Gouda

5/5

De gebroken en vooral korte nachten begonnen ons op te breken. Wanhoop en oververmoeidheid namen de overhand. Het was duidelijk, we hadden hulp nodig. En eerlijk is eerlijk, ik stond wat sceptisch tegenover een slaapcoach.
Wat kan iemand nou op afstand 
voor je betekenen? Nou, alles blijkbaar! Jort slaapt al anderhalve week door. AL ANDERHALVE WEEK. Dat is echt nog nooit eerder gebeurd.
Vera denkt mee, geeft gericht 
advies en behaalt echt resultaten. Dus als jij ook een nachtbrakertje hebt, gun je hele gezin dan deze coaching. We zijn er allemaal van opgeknapt. 🙂

 

A & J

Zoontje Nathan (8 maanden)
- Rotterdam

4.5/5

Wij hebben Vera ingeschakeld omdat Nathan erg slecht sliep. Hij viel vrijwel alleen in slaap aan de borst en was eigenlijk alleen ’s avonds laat / ’s nachts voor een paar uur weg te leggen. Dit resulteerde in veel nachtvoedingen, ontzettend slecht slapen bij de opvang en slaapjes overdag waarbij hij steeds aan de borst /op schoot moest blijven. Het was voor mij erg zwaar dat ik de enige was die Nathan in slaap kon krijgen en houden, zeker met een energieke peuter erbij en toen ik weer ging werken.

Nu na de coaching is de situatie een wereld van verschil! Het is ongelooflijk, maar Nathan valt zelf in slaap in zijn bedje, ’s avonds en overdag, thuis en bij de kinderopvang. Hij ‘pakt’ sinds kort de speen en is daar tevreden mee en wordt er rustig van. Als er toch iets is, laat hij zich meestal in bed troosten. We hebben nog één nachtvoeding (en dit zou waarschijnlijk ook wel af te leren zijn, maar voor mij voelt het goed zo) en daarna gaat Nathan bijna altijd weer lekker slapen.

Wij vonden jou vasthoudendheid, duidelijkheid en het meedenken/meevoelen met ons als ouders erg waardevol. Ik vond het coachen niet makkelijk en wilde rationeel meer dan ik emotioneel aankon. Ook zaten wijzelf als partners niet altijd op één lijn. Dit zorgde voor wrijving. Jij merkte dit op en was daar heel duidelijk in. Dat is mooi, want zo kon het traject uiteindelijk aangepast worden (toch wel een nachtvoeding en nog een paar kleine dingetjes) waardoor ik er zelf relaxter in stond. Sindsdien is Nathan echt beter gaan slapen en voel ik me ook veel zelfverzekerder bij het naar bed brengen.

De samenwerking met jou vonden wij heel fijn en daarom zou ik je zeker aanbevelen, het is ontzettend waardevol dat Nathan nu zelf in slaap valt. Ook waardeer ik je betrokkenheid bij het gezin. Je paste het standaardtraject speciaal voor ons aan om Nathan eerst bepaalde veranderingen door te voeren, ondanks dat dit jou meer tijd kostte. 

Mitchel & Debbie

Dochtertje Jule (13 maanden)
- Vinkeveen

5/5

Onze dochter Jule (13 mnd) heeft eigenlijk vanaf haar geboorte moeite gehad met slapen. Slaapjes overdag waren hazenslaapjes. We waren op het punt dat ze alleen ’s middags nog naar bed ging en dan met mazzel 30min sliep. Doorslapen in de nacht lukte haar ook niet. Ze kwam gemiddeld 3x per nacht nog. Je weet dat een fles geven dan niet goed is maar hoe ouder ze werd hoe langer/heftiger de nachtelijke sessies werden.
Je bent als ouder moe en als je dan weet dat een fles helpt geef je die. Er kwam na haar eerste verjaardag een breekpunt bij ons, de nachten braken ons op. Maar ook gunden we Jule slaap. Het heeft tenslotte ook invloed op haar ontwikkeling (ondanks dat aan haar gedrag niets te merken was van het slaaptekort).
Binnen een week was het al een wereld van verschil. Ze sliep ’s nachts door! En ook de twee dutjes gingen steeds beter. Aan het eind van het traject kunnen we zeggen dat de gestelde doelen gehaald zijn. Jule slaapt weer 2 dutjes en slaapt ’s nachts door. Ze heeft ons steeds minder nodig om weer in slaap te komen. Ook hebben we inzicht gekregen in ons eigen gedrag en de invloed daarvan op Jule.

Uiteraard ben ik heel blij met het behaalde resultaat. Maar als ik terugkijk op dit traject vind ik het meeste waardevol de manier waarop jij mij hebt gecoacht. Een heel persoonlijke manier met duidelijke handvatten. Je keek naar het gezin en wat daarbij passend was, en wanneer ik er even doorheen zat was jij daar met een dosis positiviteit. Leren kijken naar wat goed gaat en niet te streng zijn voor mezelf.

 Ik heb het werken met jou als zeer positief ervaren, spijt dat ik eerder contact heb gezocht. Je bent duidelijk, eerlijk en meedenkend.

 

Ik zou jou zeker willen aanbevelen bij anderen! Vanwege je brede kennis en persoonlijke benadering. De werkwijze die jij hebt gekozen (via Google Docs) vind ik ook erg prettig. Hierdoor is directe feedback/communicatie mogelijk.

 

 Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Vera dankjewel! Dankjewel voor je hulp waardoor Jule en wij weer slapen!

 

 

Fabienne

Dochtertje Vesper (6 maanden)
- Papendrecht

4/5

Onze dochter kon absoluut niet zelf in slaap vallen en sliep ook zeer slecht overdag. Uren waren we bezig om haar in slaap te krijgen. Wanneer ze eindelijk in slaap was gevallen, legden we haar voorzichtig over in haar bed, maar 9 van de 10 keer werd ze daar weer wakker van en begonnen we weer opnieuw. En dat voor een dutje van een halfuur iedere keer.
Van alles hadden we al geprobeerd en aan allerlei ‘’hulpmiddelen’’ hadden we geld uitgegeven. Niets hielp. Onze laatste hoop was een slaapcoach.

Vesper kan nu in haar eigen bed in slaap vallen, vaak wel met wat hulp, maar dit is 
enkel wat sussen, speen teruggeven en geruststellen en dit duurt meestal ook niet lang. Ze vindt het niet meer erg om in haar bed te liggen en doet nu ook betere dutjes overdag.
Wij vonden het waardevol dat er echt werd gekeken naar onze situatie. Wat was er nodig bij ons kind. En dat het kon worden aangegeven door ons als wij iets op een andere manier wilden doen, omdat we ons daar prettiger bij voelden of omdat dat beter bij ons paste.

Vera bewoog echt mee en gaf goede adviezen en handvatten, afgestemd op onze persoonlijke situatie. 
De samenwerking hebben wij als heel prettig. We konden het ook aangeven als iets op een andere manier beter werkte voor ons en voor onze dochter. Daarom zouden wij jouw dienst ook aan anderen aanbevelen, omdat de coaching gericht is op het kind leren fijn in slaap te vallen, met behulp van onder andere een duidelijk bedtijdritueel. En omdat er voor veel problemen ook oplossingen
zijn.

Er kunnen geen wonderen worden verricht en daar moeten ouders zich wel bewust van zijn. Wij hadden als doel dat onze dochter zelf in slaap zou vallen in haar bed zonder interventie, maar nu valt ze in slaap met geringe interventie. Dit is al zo’n groot verschil met hoe het voor de coaching was. Het is vaak een fase en uiteindelijk zal ieder kind steeds beter slapen.

Ouders hebben mij (De Slaapschool) 2 maanden geleden opnieuw benadert om te vertellen dat Vesper een consistent slaappatroon heeft en nu rustig, zonder enkele hulp, in slaap valt.

Jesper & Esther

Dochtertje Eva (2,5 jaar)
- Anoniem

5/5

Eva is vanaf baby al een moeilijke slaper. Ze heeft nog niet doorgeslapen en valt moeilijk in slaap.
Sinds 2 maanden slaapt ze bij ons in bed, omdat het haar niet lukt om in haar eigen bed in slaap te vallen. Wij hebben jouw hulp ingeschakeld zodat Eva weer in haar eigen bed kan slapen.

Vanaf de eerste dag van de coaching slaapt Eva de hele 
nacht in haar eigen bed. Na 2 weken coaching slaapt ze zelfs de hele nacht door en slaapt ruim 11 uur per nacht!

Wij vonden het erg fijn dat je vooraf veel tijd hebt 
genomen voor de kennismaking en de intake, zodat we een plan op maat hebben gemaakt. Ook het dagelijks telefonisch contact in het begin heeft ons goed geholpen.
 Jouw tip over Numsy heeft goed gewerkt, Eva reageert hier erg goed op.

Wij vonden de samenwerking erg prettig. Je gaf goede tips 
en paste de aanpak aan op wat past bij Eva en ons. We hadden al snel resultaat, en de aanpak heeft perfect gewerkt.

We zouden jouw hulp zeker aanbevelen bij anderen. De 
slaapcoaching heeft boven verwachting uitgepakt. Daarnaast vinden we jouw persoonlijke aanpak zeer waardevol.

Frank & Annelies

Dochtertje Jop (1,5 jaar)
- Anoniem

4.5/5

We waren echt ten einde raad: het naar bed brengen van onze zoon was iedere dag weer een crime. Ook werd hij ’s nachts meerdere keren wakker en telkens waren we enorm lang bezig om hem weer in slaap te krijgen. We wisten dat er wat moest veranderen.
Al snel wist Vera de vinger op de zere plek te leggen. Al direct de eerste avond na het ontvangen van het slaapplan verbeterde de situatie enorm. We moesten even doorbijen om ons aan de nieuwe “regels” te houden, maar het werkte echt. Onze zoon Jop ging veel gemakkelijker slapen, en werd ’s nachts nog wel eens wakker maar kwam vaker zelf weer in slaap. En als we er dan toch naar toe moesten, waren we er niet meer uren mee bezig.

Het intakegesprek was al een enorme opluchting: eindelijk iemand aan wie je het hele verhaal kan vertellen. Maar het meest waardevolle was natuurlijk de feedback sessies aan de telefoon waar we vragen konden stellen.
Het werken met Vera was erg prettig. In een voor ons enorm drukke en chaotische periode zorgde ze voor wat houvast.

Veel mensen blijven met de slaapproblemen van hun kinderen aanmodderen. Immers, zo leer je altijd, gaan de meeste fases gewoon weer over. Het komt uiteindelijk altijd wel goed. 
Maar als het té lang duurt en je echt radeloos bent, dan is de hulp van een professional absoluut aan te bevelen. We kregen nog maar nauwelijks slaap en werden daardoor ook niet vrolijker gedurende de dag. In plaats van uitkijken naar de rust van het slapen, keken we juist op tegen de nachten en het continue wakker worden en huilen van onze zoon.

Dat is inmiddels heel anders, dus ik zou Vera en de Slaapschool absoluut aanbevelen.

 

Emiel & Nina

Zoontje F (5 maanden)
- Anoniem

4/5

Ons zoontje heeft veel last gehad van verborgen reflux, waardoor het slapen steeds slechter ging en er verkeerde slaapgewoonten zijn ingeslopen. Zo moesten we hem telkens in slaap wiegen. Op een begeven moment moesten we ’s nachts 7-10 keer eruit om hem weer terug in slaap te wiegen en waren we helemaal gebroken door slaapgebrek.
Toen ons zoontje voor het eerst naar de opvang ging en daar niet sliep en we hem ofwel op de opvang in slaap moesten komen wiegen of hem naar huis namen om in bed te leggen, besloten we dat het zo niet langer kon en hebben we gezocht naar een slaapcoach. Toen kwamen we uit bij jou.

We hoeven ons zoontje niet meer in slaap te wiegen. Soms valt hij nu helemaal zelf in slaap, soms heeft hij nog een beetje hulp nodig van ons. Het verschil is dat we hem nu vooral in bedje troosten en hij daardoor lekker in zijn bedje in slaap valt i.p.v. in onze armen. We hoeven hem dus niet meer slapend over te hevelen met telkens het risico dat hij wakker schrikt. Doordat ons zoontje nu veel beter zelf kan inslapen slaapt hij ’s nachts ook veel langere blokken. Inmiddels hoeven we er nog maar 1 of 2 keer uit voor een late avondvoeding of een nachtvoeding, de rest van de tijd slaapt hij zo goed als door. Heel fijn!

Wij vonden het heel waardevol om met een gedegen plan aan de slag te gaan waarvan je weet dat het zou moeten gaan werken. Als we het zelf hadden gedaan hadden we waarschijnlijk steeds getwijfeld over onze aanpak en waren we veel minder consequent geweest in onze benadering.
We vonden het prettig samenwerken. We voelden ons gehoord in ons probleem en we stonden achter de aanpak. Het was fijn dat we tussendoor ook bij jou terecht konden met onze vragen en twijfels.

Wij zouden jouw dienst bij anderen willen aanraden, omdat het zo belangrijk is om voldoende (nacht)rust te hebben en het heel moeilijk is om zelf bepaalde gewoontes te veranderen. Het is even heel erg intensief om de patronen te doorbreken maar daarna ben je onwijs blij dat je het wel hebt gedaan, het werpt echt zijn 
vruchten af.

Maar het komt niet vanzelf, jij coacht en wij moeten het vervolgens toch echt zelf doen. Je moet wel gemotiveerd zijn en er tijd en energie in willen steken.

We hebben het traject als prettig en waardevol ervaren. Een punt ter verbetering vinden wij het document van het slaaplogboek: dit is een vrij groot log bestand waar je telkens helemaal doorheen moet scrollen. En het duurt lang voordat steeds alle informatie is geladen en geüpdatet. Een google spreadsheet zou wellicht praktischer kunnen werken. 
Daarnaast hadden we wat meer coaching verwacht in/vanuit het logboek, gezien het invullen ervan best veel tijd kost vonden we de toegevoegde waarde niet heel groot.

We zijn vooral heel blij dat we deze stap hebben genomen! Hij valt steeds vaker helemaal zelf in slaap en slaapt ’s nachts structureel goed. 

 

 

 

Anoniem

Dochtertje (4,5 jaar)
- Hendrik-Ido-Ambacht

5/5

Onze dochter van 4,5 jaar wilde niet meer in haar eigen bed slapen. Soms lukte dit wel, maar dan moesten wij erbij blijven zitten totdat zij sliep. Ze gaf aan dat ze bang was en bij ons wilde blijven. Dit kon soms oplopen tot 2 uur naast het bed zitten. Wij hadden onze avonden niet meer samen. Slopend als er nog een kleine van 1,5 jaar rondloopt en als je beiden een drukke baan hebt.
Na alles geprobeerd te hebben, wilden wij graag hulp om dit slaapgedrag te doorbreken.

De veranderingen die wij hebben doorgevoerd hebben alleen maar positieve resultaten op het slaapgedrag van onze dochter gegeven. Consequent zijn is hiervan de belangrijkste factor en dit begint al in de kleinste dingen, zoals het avondeten en geen tv/ipad in de avond. Wij hebben meerdere doelen bereikt.

Het inslapen kan zij nu volledig zelf en zij voor 20:00 uur iedere avond. Ze vindt het nu ook niet erg meer om naar bedje te gaan. Daar konden wij voorafgaand van dit traject alleen maar van dromen. 
Daarnaast als zij ’s nachts wakker wordt, komt ze niet meer tussenin, maar slaapt zij netjes in haar eigen bedje verder. 

Vera heeft ervoor gezorgd dat wij met het slaapplan dagelijks stappen konden maken. Onze dochter heeft avonden gehad dat ze er moeite mee had en uiteraard wij ook, maar over het algemeen pakte ze het echt zo super goed op. Stapsgewijs hebben we onze doelen bereikt!

Vooral de momenten waarbij je écht consequent moet zijn. De momenten waarop mijn dochter de regie in handen wilde nemen en een nieuwe stap moeilijk vond. Vera wist hier altijd goede passende antwoorden/oplossingen op te geven zodat wij voet bij stuk konden houden.

Wij hadden pakket goud en hebben de vele belmomenten als superfijn ervaren. Vooral omdat wij onze ervaring direct met Vera konden delen. 

De samenwerking hebben wij zeker als prettig ervaren. Op het begin zoals wij al hadden aangegeven, is het fijn om eerst het slaapplan te bespreken voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Veel bel momenten gehad, waar wij echt veel aan hebben gehad. Ook konden wij jou altijd appen en een belmoment inplannen.

Wij zouden zeker weten jouw dienst aan andere aanbevelen. Ik heb je inmiddels al bij twee vriendinnen aanbevolen. 

Een helder slaapplan dat erg goed is onderbouwd. Op het begin stonden wij er blanco in qua verwachtingen. Wij hadden niets te verliezen. Als nu blijkt dat wij alle doelen van het slaapplan bereikt hebben, kunnen wij alleen maar super tevreden zijn!

Qua bel afspreken is het misschien prettig om vaste belmomenten van tevoren in te plannen. Dus bij pakket Goud voor elke nieuwe stap een vast belmoment en de belmomenten die er dan bij komen kunnen alsnog extra ingepland worden.

 

M. van Vught

Révin (9 maanden)
- Hendrik-Ido-Ambacht

5/5

Na 8 maanden nog geen nacht doorgeslapen te hebben brak de vermoeidheid ons op.

Naar aanleiding van een ervaring van de buurvrouw contact opgenomen met Vera.
Iedere nacht 1 a 2 voedingen waarna het soms tot 2 uur

duurde voordat hij weer ging slapen. Veelal moesten we hem in slaap wiegen of voeden anders lukte het niet hem weer te laten slapen. 
 

Na onze kennismaking hebben we direct een aantal tips toegepast, dit resulteerde in al veel rustigere nachten en vrijwel geen nachtvoeding meer. Voordat we begonnen met de daadwerkelijke coaching hadden we al zoveel resultaat behaald! Het ‘inkijkje’ in onze baby vonden wij erg waardevol. En de praktische tips die vrijwel geen moeite kostte om in te voeren maar toch zoveel effect hadden.
Je bent
rustig en duidelijk en maakt een ervaren indruk, het kostte ons helemaal geen moeite om je op je woord te geloven. Daarom zouden

wij jou absoluut aanraden bij anderen! Jammer dat we er zelf niet eerder aan hebben gedacht om een slaapcoach te benaderen, zeer waardevol.

 

Maaike B.

Jeltje (9 maanden)
- Heerhugowaard

5/5

Na een lange periode zelf van alles te proberen wisten we ons geen raad meer. Ons kleine mannetje werd in de nacht bijna elk uur wakker.
Na lang twijfelen besloten we dat het zo niet langer ging. Wij waren op. Ondanks dat het voor ons al een zware periode was vanwege familieomstandigheden wilden wij niet langer wachten.
Vera heeft ons hier heel goed in bijgestaan en had alle begrip.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Wat zijn wij blij dat we dit hebben gedaan en hebben doorgezet!
Het was niet makkelijk, maar al snel ging het de goede kant op. Inmiddels slaapt ons zoontje heerlijk door, elke nacht. Hij is zoveel vrolijker nu, en wij zijn eindelijk uitgerust.

Voor iedereen die twijfelt: wij zijn zo blij en hadden dit achteraf al veel eerder moeten doen

Call Now Button