Over mij

Hi! Ik ben Vera en ik woon samen met mijn man en zoontje van 3 jaar naast Rotterdam. Als gecertificeerd kinderslaapcoach en met mijn brede achtergrond in het begeleiden van kinderen, jeugd en volwassenen, wil ik jou graag alles leren over hoe je meer rust en slaap in jouw gezin kunt krijgen. Zo is de naam van mijn praktijk, ‘De Slaapschool’ ook geboren. Hierin leg ik mijn passies, namelijk een goede slaap en jonge kinderen. Natuurlijk heb ik ook andere passies. Zo hou ik van lekker eten, creatief bezig zijn en het inrichten van interieur. 

De weg naar gecertificeerd kinderslaapcoach

Dertien jaar geleden studeerde ik binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie af als HBO GGZ verpleegkundige. Hier ben ik een tijd blijven werken. Daarnaast heb ik op de post partum psychose & depressie op de moeder- en babyunit kunnen zien wat een zwangerschap vóór en ná de bevalling teweeg kan brengen en wat er voor nodig is om dit weer te stabiliseren.

Momenteel werk ik in het ‘Specialistisch technisch team’ en daarnaast werk ik als gecertificeerd kinderslaapcoach. In 2019 heb ik mijn opleiding tot Gentle Sleep Coach® bij Kim West afgerond.

Het begon allemaal bij mijn eigen bevalling

Toen ik in 2016 beviel van onze zoon vond ik dit een overweldigende ervaring. De maanden erna heb ik misschien wel als nóg intenser ervaren. Ineens begreep ik waarom er vaak gezegd wordt dat ‘je de gebruiksaanwijzing er niet bij krijgt’. Ik hield intens veel van ons zoontje. Ik wilde hem graag rust en slaap geven, maar dit lukte ons niet goed. Ik kwam erachter dat wij hem écht moesten leren kennen en dat je deze gebruiksaanwijzing zelf moet ontdekken. In mijn werk zag ik wat te weinig slaap met een mens kan doen, maar ik had nooit gedacht dat ik zelf ook ooit soortgelijke gevoelens zou ervaren.

Mijn missie als gecertificeerd kinderslaapcoach

Alle baby’s huilen, maar alle baby’s slapen toch ook gewoon? Dit hoor ik vaak, maar het klopt zeker niet. Maar liefst 1 op de 4 kinderen onder de 6 jaar slaapt slecht en in die mate dat het gezin op een punt komt waarop het gewoon niet meer alleen lukt. Hier wordt niet altijd eerlijk over gesproken en daarom is het mijn missie om dit taboe te doorbreken. 

Mijn hulp

Hulp vragen van een gecertificeerd kinderslaapcoach van De Slaapschool maakt je geen zwakke ouder. Het laat de krachtige kant van jezelf zien, de kant die niet opgeeft. Wanneer je kindje slecht slaapt, dan komt dit niet door een fout die jij maakt. Bepaalde gewoonten kunnen ontstaan vanuit wanhoop. 

Als Gentle Sleep Coach® wil ik je graag laten zien dat hulp vragen bij slaapproblemen écht helpt. Ik wil je laten zien dat ik weet hoe ik je kan helpen op een manier die past bij jouw kind én bij het gezin. Hiervoor maak ik gebruik van de methode van The Sleeplady©. Hierbij stel ik voorop dat het plan dat ik voor jullie maak gebaseerd is op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar dat er in alle gevallen een plan op maat, specifiek voor jullie situatie, wordt gemaakt. 

Filosofie

Mijn filosofie

Mijn filosofie is dat je als ouder altijd zo veel mogelijk bij jezelf moet blijven in de keuzes die worden gemaakt omtrent je kind. Jouw kracht ligt daar waar het je lukt om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven, zonder je te laten beïnvloeden door wat anderen vinden of hoe zij het doen. Samen met jou kijk ik waar de normen en waarden van het gezin liggen, wat bij jullie past. 

Passen alle puzzelstukjes in elkaar? Dan is er harmonie en dat is de juiste basis voor slaap.

Ik train geen baby’s of kinderen. Als gecertificeerd kinderslaapcoach leer ik de ouders hoe zij dit pad het beste kunnen bewandelen en hoe er zelf invloed uitgeoefend kan worden op het slapen. 

Kortom, ik coach jou als ouder hoe je zelf, op een liefdevolle en responsieve manier, je kind en je gezin helpt aan meer rust en slaap. Voor nu en in de toekomst. 

Resultaat

De weg naar resultaat met een gecertificeerd kinderslaapcoach

Hoe ziet de weg naar resultaat er nu precies uit wanneer je aan de slag gaat met mij? Ieder traject is gebaseerd op de methode van The Sleeplady©, maar wel aangepast op jullie specifieke situatie. Dit betekent dat iedere weg uniek is.

Ik zal jullie alles leren over slapen, passend bij de leeftijd van het kind, bij zijn of haar temperament en bij jullie doel(en). Ik leg jullie precies uit wat de realistische verwachtingen zijn en wat jullie kunnen doen aan de bestaande slaapproblemen. Het is belangrijk dat ik niet alleen naar je kind kijk, maar ook naar het gezin als eenheid en naar alle andere factoren die mee kunnen spelen, want wat overdag gebeurt werkt door in de nacht. Samen met jullie, als ouders, ga ik op zoek naar de ‘slaapstoorzenders’ die roet in het eten gooien en onrust stoken.

Is je kind medisch gezond of is de aandoening onder controle? Dan is er een slagingspercentage van 95%. De methode is gebaseerd op best practice* en/of heeft een wetenschappelijke onderbouwing.

*Best Practice komt voort uit het ervaren dat een techniek, werkmethode of activiteit zich als effectiever heeft bewezen dan enig andere techniek of methode.

Traject

Het traject

Ik kan me goed voorstellen dat je eerst precies wilt weten hoe een traject met mij, als jouw gecertificeerd kinderslaapcoach van De Slaapschool, er voor jullie uit komt te zien. De coaching wordt op maat aangeboden, gebaseerd op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar ieder traject volgt wel dezelfde vaste stappen. Hieronder vind je een overzicht van de 4 stappen die globaal het traject met de vormen.

01

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je hulp nodig? Dan kunnen we een vrijblijvend telefonisch gesprek plannen waarin we bespreken wat de situatie is en wat ik voor je kan betekenen.

02

Heb je na ons gesprek het gevoel dat ik de juiste persoon ben die jou kan helpen? Dan plannen we een intakegesprek.

03

Voorafgaande aan het intakegesprek vraag ik je om 4 dagen lang een 24-uurs logboek bij te houden. Dit is om een beeld te schetsen van hoe het slapen en de dag verlopen.

Tijdens het intakegesprek heb je 2 uur de tijd om alles te bespreken waar jij en je gezin tegenaan lopen en wat jullie belangrijk vinden. Ik zal je vragen stellen over alles wat er in zowel de dag als de nacht gebeurt. Hierna maak ik een slaapanalyse en een slaapplan, spreken we een startdatum af en zal de coaching starten.

04

Dagelijks ontvang ik een logboek hoe de afgelopen 24 uur zijn verlopen en hier geef ik feedback* op, zodat je weet dat we op de goede weg zitten. Waar nodig stellen we het plan bij of bespreek ik de casus tijdens de intervisie met Kim West, Sleeplady, welke 1 keer per week plaatsvindt.

Tijdens de coaching weken zal ik je zowel telefonisch als per email begeleiden tot het einde van het traject. Heb je behoefte aan meer contact, zoals een extra huisbezoek, meer belminuten of meer contact per email? Alles is bespreekbaar.

*De dagen dat er feedback op het logboek gegeven wordt zijn afhankelijk van het gekozen pakket.