Over

Over mij

Mijn naam is Vera en ik woon samen met mijn man, zoontje van 5 en een dochtertje 7 maanden jaar naast Rotterdam.
In 2019 heb ik mijn opleiding tot ben Gentle Sleep Coach® bij Kim West afgerond en gecertificeerd kinderslaapcoach.
Met met mijn brede achtergrond in het begeleiden van kinderen, jeugd en volwassenen, wil ik jou graag alles leren over hoe je meer rust en slaap in jouw gezin kunt krijgen. Zo is de naam van mijn praktijk, ‘De Slaapschool’ ook geboren. 

Het begon allemaal bij mijn eigen bevalling

Toen ik in 2016 beviel van onze zoon vond ik dit een overweldigende ervaring. De maanden erna heb ik misschien wel als nóg intenser ervaren. Ineens begreep ik waarom er vaak gezegd wordt dat ‘je de gebruiksaanwijzing er niet bij krijgt’. Ik hield intens veel van ons zoontje. Ik wilde hem graag rust en slaap geven, maar dit lukte ons niet goed. Ik kwam erachter dat wij hem écht moesten leren kennen en dat je deze gebruiksaanwijzing zelf moet ontdekken. In mijn werk zag ik wat te weinig slaap met een mens kan doen, maar ik had nooit gedacht dat ik zelf ook ooit soortgelijke gevoelens zou ervaren.

Kinderslaapcoach

Gecertificeerd kinderslaapcoach worden

Vijftien jaar geleden studeerde ik binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie af als HBO GGZ verpleegkundige. Hier ben ik een tijd blijven werken. Daarnaast heb ik op de post partum psychose & depressie op de moeder- en babyunit kunnen zien wat een zwangerschap vóór en ná de bevalling teweeg kan brengen en wat er voor nodig is om dit weer te stabiliseren.

Als (GGZ, AGZ en pedagogisch) verpleegkundige heb ik gezien wat volwassenen en kinderen allemaal te verduren kunnen krijgen, zowel mentaal als fysiek. Ik wilde iets gaan doen waarmee ik meer mensen kan helpen en waarbij ik mijn persoonlijke ervaring en professionele/medische kennis kan bundelen. Daar ligt mijn hart. Vanuit dit gevoel besloot ik de opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen. 

Het feit dat ik medisch geschoold ben zorgt ervoor dat er een meerwaarde aan het coachen gegeven wordt. Door deze scholing herken ik de ‘rode vlaggen’, die zorgen voor slaapproblemen, snel. Tijdens het coachen kijk ik vooral door de ‘bril’ van de kinderslaapcoach, maar ik wissel wel eens van bril en merk het dan op als er meer dingen spelen. Daarnaast leveren mijn medische en psychiatrische kennis een grote bijdrage aan het ondersteunen van ouders in een zware tijd. Door mijn werk met moeders, die na de bevalling veel last hadden van sombere en angstige gevoelens, weer ik hier ook goed op in te spelen. Uiteraard kunnen ook vaders last krijgen van geestelijke en lichamelijke klachten door het slaaptekort. Hier richt ik zeker ook mijn ervaring, kennis en aandacht op.

Mijn hulp

Hulp vragen van een gecertificeerd kinderslaapcoach van De Slaapschool maakt je geen zwakke ouder. Het laat de krachtige kant van jezelf zien, de kant die niet opgeeft. Wanneer je kindje slecht slaapt, dan komt dit niet door een fout die jij maakt. Bepaalde gewoonten kunnen ontstaan vanuit wanhoop. 

Als Gentle Sleep Coach® wil ik je graag laten zien dat hulp vragen bij slaapproblemen écht helpt. Ik wil je laten zien dat ik weet hoe ik je kan helpen op een manier die past bij jouw kind én bij het gezin. Hiervoor maak ik gebruik van de methode van The Sleeplady©. Hierbij stel ik voorop dat het plan dat ik voor jullie maak gebaseerd is op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar dat er in alle gevallen een plan op maat, specifiek voor jullie situatie, wordt gemaakt. 

 

Mijn filosofie

Mijn filosofie is dat je als ouder altijd zo veel mogelijk bij jezelf moet blijven in de keuzes die worden gemaakt omtrent je kind. Jouw kracht ligt daar waar het je lukt om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven, zonder je te laten beïnvloeden door wat anderen vinden of hoe zij het doen. Samen met jou kijk ik waar de normen en waarden van het gezin liggen, wat bij jullie past. 

Passen alle puzzelstukjes in elkaar? Dan is er harmonie en dat is de juiste basis voor slaap.

Ik train geen baby’s of kinderen. Als gecertificeerd kinderslaapcoach leer ik de ouders hoe zij dit pad het beste kunnen bewandelen en hoe er zelf invloed uitgeoefend kan worden op het slapen. 

Kortom, ik coach jou als ouder hoe je zelf, op een liefdevolle en responsieve manier, je kind en je gezin helpt aan meer rust en slaap. Voor nu en in de toekomst. 

 


Traject

Het traject

Mijn hulp wordt op maat aangeboden, gebaseerd op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar ieder traject volgt wel dezelfde vaste stappen. 

01

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je hulp nodig?
Dan kunnen we een vrijblijvend telefonisch gesprek plannen waarin we bespreken wat de situatie is en wat ik voor je kan betekenen.

02

Heb je na ons gesprek het gevoel dat ik de juiste persoon ben die jou kan helpen?
Dan wordt er na het in orde maken van alle administratie, een consult ingepland van 2 uur via beeldbellen of voor het telefonisch consult.

03

Voorafgaande aan het intakegesprek vraag ik je om:

– 4 Dagen een 24-uurs logboek bij te houden. Dit is om een beeld te schetsen van hoe het slapen en de dagen verlopen.
– Een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Tijdens het intakegesprek heb je 2 uur de tijd om alles te bespreken waar jij en je gezin tegenaan lopen en wat jullie belangrijk vinden. Ik zal je vragen stellen over alles wat er in zowel de dag als de nacht gebeurt. Hierna maak ik een slaapanalyse en een slaapplan, spreken we een startdatum af en zal de coaching starten.

04

Dagelijks lees ik het logboek hoe de afgelopen 24 uur zijn verlopen en hier geef ik feedback* op, zodat je weet dat we op de goede weg zitten. Waar nodig stellen we het plan bij of bespreek ik de casus tijdens de intervisie met Kim West, The Sleeplady, welke 1 keer per week plaatsvindt.

Tijdens de coaching weken zal ik je zowel telefonisch/per email/via het digitale logboek begeleiden tot het einde van het traject. 
Heb je behoefte aan meer contact, zoals een extra huisbezoek, meer belminuten of meer contact per email? Alles is bespreekbaar.

*De dagen dat er feedback op het logboek gegeven wordt zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

Call Now Button