Over

Over mij

Hi! Ik ben Vera en ik woon samen met mijn man en zoontje van 4 jaar naast Rotterdam. Als gecertificeerd kinderslaapcoach en met mijn brede achtergrond in het begeleiden van kinderen, jeugd en volwassenen, wil ik jou graag alles leren over hoe je meer rust en slaap in jouw gezin kunt krijgen. Zo is de naam van mijn praktijk, ‘De Slaapschool’ ook geboren. Hierin leg ik mijn passies, namelijk een goede slaap en jonge kinderen. Natuurlijk heb ik ook andere passies. Zo hou ik van lekker eten, creatief bezig zijn en het inrichten van interieur. 

Het begon allemaal bij mijn eigen bevalling

Toen ik in 2016 beviel van onze zoon vond ik dit een overweldigende ervaring. De maanden erna heb ik misschien wel als nóg intenser ervaren. Ineens begreep ik waarom er vaak gezegd wordt dat ‘je de gebruiksaanwijzing er niet bij krijgt’. Ik hield intens veel van ons zoontje. Ik wilde hem graag rust en slaap geven, maar dit lukte ons niet goed. Ik kwam erachter dat wij hem écht moesten leren kennen en dat je deze gebruiksaanwijzing zelf moet ontdekken. In mijn werk zag ik wat te weinig slaap met een mens kan doen, maar ik had nooit gedacht dat ik zelf ook ooit soortgelijke gevoelens zou ervaren.

De weg naar gecertificeerd kinderslaapcoach

Dertien jaar geleden studeerde ik binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie af als HBO GGZ verpleegkundige. Hier ben ik een tijd blijven werken. Daarnaast heb ik op de post partum psychose & depressie op de moeder- en babyunit kunnen zien wat een zwangerschap vóór en ná de bevalling teweeg kan brengen en wat er voor nodig is om dit weer te stabiliseren.

Momenteel werk ik in het ‘Specialistisch technisch team’ en daarnaast werk ik als gecertificeerd kinderslaapcoach. In 2019 heb ik mijn opleiding tot Gentle Sleep Coach® bij Kim West afgerond. 

Kinderslaapcoach

Gecertificeerd kinderslaapcoach worden

Als kind droom je er niet van om kinderslaapcoach te worden. Je groeit uit tot een volwassene die een richting moet zoeken en ook dan komt het niet in je op om kinderslaapcoach te worden. Het is geen beroep dat in je gedachten springt als je moet gaan bedenken wat je ‘later’ wilt worden. Niet omdat het niet leuk is, integendeel, maar gewoon omdat het niet voor de hand ligt.

Door mijn eigen situatie, waar ik als jonge moeder in terecht kwam, ben ik eigenlijk steeds dichter naar de rol van kinderslaapcoach toegerold. Ik geloofde echt dat geen enkel kind slechter sliep dan ons zoontje. Uiteindelijk zag ik geen licht meer aan het einde van de ‘slaaptunnel’. Met regelmaat vroeg ik mezelf af of het ooit nog beter zou worden. Ik voelde me compleet hulpeloos. We waren uitgeput en hadden echt hulp nodig met het slapen en de onrust van onze zoon.

We vonden medische hulp voor de onrust van ons zoontje, maar we kregen geen hulp voor het slapen die paste bij onze normen, waarden en ons gevoel.

Ik ben mijzelf gaan verdiepen en gaan ondervinden wat wél werkte. Dit ging niet vanzelf, maar met vallen en opstaan. Uiteindelijk kregen we er een rustige slaapkop voor terug.

Mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg. Ik ben 13 jaar actief als (GGZ, AGZ en pedagogiek) verpleegkundige en heb gezien volwassenen en kinderen allemaal te verduren kunnen krijgen, zowel mentaal als fysiek. Ik wilde iets gaan doen waarmee ik meer mensen kan helpen en waarbij ik mijn persoonlijke ervaring en professionele/medische kennis kan bundelen. Daar ligt mijn hart. Vanuit dit gevoel besloot ik de opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen. Zo werd ik uiteindelijk kinderslaapcoach, ofwel gecertificeerd Gentle Sleep Coach®.

Het feit dat ik medisch geschoold ben zorgt ervoor dat er een meerwaarde aan het coachen gegeven wordt. Door deze scholing herken ik de ‘rode vlaggen’, die zorgen voor slaapproblemen, snel. Tijdens het coachen kijk ik vooral door de ‘bril’ van de kinderslaapcoach, maar ik wissel wel eens van bril en merk het dan op als er meer dingen spelen. Daarnaast leveren mijn medische en psychiatrische kennis een grote bijdrage aan het ondersteunen van ouders in een zware tijd. Door mijn werk met moeders, die na de bevalling veel last hadden van sombere en angstige gevoelens, weer ik hier ook goed op in te spelen. Uiteraard kunnen ook vaders last krijgen van geestelijke en lichamelijke klachten door het slaaptekort. Hier richt ik zeker ook mijn ervaring, kennis en aandacht op.

Mijn missie als gecertificeerd kinderslaapcoach

Alle baby’s huilen, maar alle baby’s slapen toch ook gewoon? Dit hoor ik vaak, maar het klopt zeker niet. Maar liefst 1 op de 4 kinderen onder de 6 jaar slaapt slecht en in die mate dat het gezin op een punt komt waarop het gewoon niet meer alleen lukt. Hier wordt niet altijd eerlijk over gesproken en daarom is het mijn missie om dit taboe te doorbreken.

Mijn hulp

Hulp vragen van een gecertificeerd kinderslaapcoach van De Slaapschool maakt je geen zwakke ouder. Het laat de krachtige kant van jezelf zien, de kant die niet opgeeft. Wanneer je kindje slecht slaapt, dan komt dit niet door een fout die jij maakt. Bepaalde gewoonten kunnen ontstaan vanuit wanhoop. 

Als Gentle Sleep Coach® wil ik je graag laten zien dat hulp vragen bij slaapproblemen écht helpt. Ik wil je laten zien dat ik weet hoe ik je kan helpen op een manier die past bij jouw kind én bij het gezin. Hiervoor maak ik gebruik van de methode van The Sleeplady©. Hierbij stel ik voorop dat het plan dat ik voor jullie maak gebaseerd is op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar dat er in alle gevallen een plan op maat, specifiek voor jullie situatie, wordt gemaakt. 

Filosofie

Mijn filosofie

Mijn filosofie is dat je als ouder altijd zo veel mogelijk bij jezelf moet blijven in de keuzes die worden gemaakt omtrent je kind. Jouw kracht ligt daar waar het je lukt om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven, zonder je te laten beïnvloeden door wat anderen vinden of hoe zij het doen. Samen met jou kijk ik waar de normen en waarden van het gezin liggen, wat bij jullie past. 

Passen alle puzzelstukjes in elkaar? Dan is er harmonie en dat is de juiste basis voor slaap.

Ik train geen baby’s of kinderen. Als gecertificeerd kinderslaapcoach leer ik de ouders hoe zij dit pad het beste kunnen bewandelen en hoe er zelf invloed uitgeoefend kan worden op het slapen. 

Kortom, ik coach jou als ouder hoe je zelf, op een liefdevolle en responsieve manier, je kind en je gezin helpt aan meer rust en slaap. Voor nu en in de toekomst. 

Traject

Het traject

Ik kan me goed voorstellen dat je eerst precies wilt weten hoe een traject met mij, als jouw gecertificeerd kinderslaapcoach van De Slaapschool, er voor jullie uit komt te zien. De coaching wordt op maat aangeboden, gebaseerd op de bewezen methode van The Sleeplady©, maar ieder traject volgt wel dezelfde vaste stappen. Hieronder vind je een overzicht van de 4 stappen die globaal het traject met de vormen.

01

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je hulp nodig? Dan kunnen we een vrijblijvend telefonisch gesprek plannen waarin we bespreken wat de situatie is en wat ik voor je kan betekenen.

02

Heb je na ons gesprek het gevoel dat ik de juiste persoon ben die jou kan helpen? Dan wordt er na het in orde maken van alle administratie, een consult ingepland van 2 uur via beeldbellen.

03

Voorafgaande aan het intakegesprek vraag ik je om:

– 4 Dlang een 24-uurs logboek bij te houden. Dit is om een beeld te schetsen van hoe het slapen en de dag verlopen
– Een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Tijdens het intakegesprek heb je 2 uur de tijd om alles te bespreken waar jij en je gezin tegenaan lopen en wat jullie belangrijk vinden. Ik zal je vragen stellen over alles wat er in zowel de dag als de nacht gebeurt. Hierna maak ik een slaapanalyse en een slaapplan, spreken we een startdatum af en zal de coaching starten.

04

Dagelijks ontvang ik een logboek hoe de afgelopen 24 uur zijn verlopen en hier geef ik feedback* op, zodat je weet dat we op de goede weg zitten. Waar nodig stellen we het plan bij of bespreek ik de casus tijdens de intervisie met Kim West, The Sleeplady, welke 1 keer per week plaatsvindt.

Tijdens de coaching weken zal ik je zowel telefonisch/per email/via het digitale logboek begeleiden tot het einde van het traject. 
Heb je behoefte aan meer contact, zoals een extra huisbezoek, meer belminuten of meer contact per email? Alles is bespreekbaar.

*De dagen dat er feedback op het logboek gegeven wordt zijn afhankelijk van het gekozen pakket.

Call Now Button